Rejsefeber vil bidrage til mere bæredygtige rejser. Det gør vi bl.a. ved at samarbejde med Fly Green Fund, som giver dig mulighed for at reducere dit klimaaftryk, når du flyver. Når du betaler for flybilletten, kan du tilvælge en klimareduktion i prisen, hvilket gør, at du bidrager til, at flyet kan flyve på biobrændstof – og dermed gør rejsen grønnere.

Sådan virker det

Når du bestiller din flybillet hos Rejsefeber, har du mulighed for at betale 100 kroner i tilvalg for biobrændstof. Takket være dit bidrag kan Fly Green Fund levere biobrændstof til det danske luftfartssystem. Biobrændstof sænker CO2-udledningen med op til 80 % og er lige nu det eneste brændstof, som kan mindske udledningen fra fly.

Det går pengene til

Dit bidrag på 100 kroner går ubeskåret til Fly Green Fund. Ud af pengene går 75 % til indkøb af biobrændstof, og 25 % går til at støtte kontinuerlig produktion i stor skala i Sverige.

Hvad er Fly Green Fund?

Fly Green Fund er en NGO[H1] , som giver virksomheder og privatpersoner mulighed for at reducere deres klimaaftryk, når de flyver. Deres mål er at få gang i markedet for biobrændstof i Norden.

Foreningen blev stiftet i 2015 af SkyNRG, Karlstad lufthavn og NISA (Nordic Initiative Sustainable Aviation). Partnerne, som betaler de administrative afgifter, er EFS og Swedavia.

 

Biobrændstof og lokal produktion

Biobrændstof af bioråvarer

Biobrændstof fremstilles af flere forskellige bioråvarer som madaffald, alger og skovaffald. Brændstoffet blandes derefter med det fossile brændstof, uden at det kræver nogen modificeringer på flyet.

Ved flyvninger i Norden har man anvendt fritureolie, som mindsker CO2-udledningen med ca. 80 % sammenlignet med fossilt brændstof. Man har også anvendt olie fra blomsten camelina, som kan mindske CO2-udledningen med 60 %.

Lokal produktion er et mål

I dag produceres biobrændstoffet kun på AltAirs fabrik i Californien og indkøbes via SkyNRG. Et af Fly Green Funds mål er, at der skal produceres mere lokalt på lokale råvarer. Derfor er det vigtigt, at produktionen kommer i gang i Norden.

Støt Fly Green Fund, når du bestiller din næste flyrejse – så bidrager du til mere bæredygtige rejser.